Foredrag: Fattigdom i Danmark 10/04/2018 kl. 14:30 m. kaffebord

Foredraget sætter fokus på hvorledes samfundet gennem tiderne har behandlet de fattige – fra datidens klostre og til den aktuelle kontanthjælp. Der er også fortællingen om fattigårdene, om tiggere, om nødlidende samt hvorledes forståelsen for en mere værdig fattighjælp voksede frem i starten af 1900 tallet. Foredraget vil også fokusere på begrebet værdigt trængende og uværdigt trængende – en problemstilling, der har dybe historiske og samfundsmæssige rødder, og denne gamle diskussion præger jo i høj grad nutidens debatter om i hvor høj grad fattigdom er en opgave for velfærdssamfundet eller den enkeltes problem udfra devisen om at Enhver er sin egen lykkes smed.

Tilmeld dig her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *